Cookie voorkeuren

 

Dierenpension 'Marknesse'

Gun uw dier ook vakantieplezier!

Inentingen

Vele ziektes zijn gemakkelijker te voorkomen dan te genezen en bij sommige ziekten is voorkomen de enige manier. Het lichaam reageert na besmetting met een ziekteverwekker (bv. virus of bacterie) met het maken van afweerstoffen tegen die ziekteverwekker. Deze antistoffen beschermen het dier bij een volgende besmetting.

Door nu, soms meerdere malen na elkaar, een dier een vaccin toe te dienen dat gemaakt is van de gedode of verzwakte ziekteverwekker, wordt bij dit dier een bescherming (immuniteit) opgebouwd, terwijl het dier zelf niet ziek wordt. Alleen gezonde dieren kunnen dit optimaal. Na verloop van tijd neemt de bescherming geleidelijk af, daarom is een regelmatige herinenting noodzakelijk.
Jonge dieren krijgen bij de geboorte afweerstoffen mee van de moeder die hen beschermen gedurende de eerste weken. Nadien dient het dier door vaccinatie zelf zijn afweer op te bouwen. Hiervoor zijn gewoonlijk meerdere inentingen nodig.

Informeer voor de juiste inentingschema uw Dierenarts. Inentingen worden altijd bijgeschreven in een inentingsboekje of een Dierenpaspoort.

bron: www.dierenartsonline.nl