Cookie voorkeuren

 

Dierenpension 'Marknesse'

Gun uw dier ook vakantieplezier!

 

LET OP!! Reserveringsaanvragen via e-mail worden niet gelezen en/of behandeld. U kunt een reservering via onderstaande formulieren plaatsen. U ontvangt een bevestiging of de melding als wij geen plaats hebben. 

Ons reserveringsformulier is vernieuwd waarbij het gemak voor terugkerende klanten voorop staat. U hoeft niet meer het volledige reserveringsformulier in te vullen.

Wanneer u in ons dierenpension een reservering maakt heeft u de volgende keuzes:

 1. Ik ben een nieuwe klant en vul het volledige formulier in

 2. Ik ben een bestaande klant en vul de verkorte versie van het formulier in

Per 01-09-2016 heeft dierenpension Marknesse geen pension voor katten meer.

CaroCrocCaroCroc
Uw kat is uw vriend en huisgenoot. Daarom is alleen het beste goed genoeg en stelt u hoge eisen aan zijn of haar voeding. Welke voeding het best bij uw kat past, hangt af van verschillende factoren, zoals; leeftijd, smaak en eventuele voedselovergevoeligheden.

Gewoon Goed
CaroCroc staat synoniem aan Oer Hollands, zonder poespas ofwel Gewoon Goed.
Geen poespas betekent ook dat CaroCroc gemaakt is met hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, toegevoegde vitaminen en mineralen en gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en zonder kunstmatige conserveringsmiddelen. Voor een lang en gezond leven.

Assortiment
Het assortiment CaroCroc kattenvoeders is afgestemd op iedere levensfase en eventuele voedselovergevoeligheden van uw kat. CaroCroc kattenvoeders voor
volwassen katten zijn verkrijgbaar in de smaken kip, lam en vis. De toevoeging van zalmolie ondersteunt de huid- en vachtconditie. Het uitgekiende productieproces maakt het mogelijk om een verteerbaarheid van ruim 85% te bereiken.

CaroCroc Alle rassen – Alle leeftijden - Alle eigenaren

 

 

Verpakkingsgrootte: 7 kg.

Kennelhoest

Gast in Dierenpension MarknesseKennelhoest heeft als medische term infectieuze tracheabronchitis.
In het Nederlands betekent dat een besmettelijke ontsteking van de luchtpijp en de eerste vertakkingen (bronchiën) hiervan. Meestal begint kennelhoest als een ontsteking van de voorste luchtwegen; het neus en keelgebied. Vergelijk het maar met verkoudheid en griep bij de mens. Net als bij griep reageert iedere hond weer verschillend op een infectie; de ene hoest twee keer en de andere is tien dagen ziek.

In principe bestaan er twee soorten "kennelhoest".
Bij de mildere vorm, die we het meeste zien, zijn de symptomen een droog kuchje met af en toe de neiging tot overgeven. De hond is gewoon vrolijk, eet, drinkt en lijkt weinig "ziek" te zijn. De genezing van de milde vorm vraagt meestal 10-14 dagen. In deze periode moet de hond het een beetje rustig aan doen.
De zwaardere vorm gaat gepaard met wisselende koorts, weinig eetlust, benauwdheid, pijn bij bewegen en neusuitvloeiing. Het belangrijkste hierbij is ook de "natte" en productieve hoest; de hond geeft dik taai slijm op. Uw hond kan hier echt ziek van zijn. Bij niet tijdig behandelen kan dit zelfs overgaan in longontsteking. Bij de zwaardere vorm kan het wel 2-6 weken duren voordat de hond weer hersteld is.

Omdat de meeste eigenaren pas vermoeden dat er iets mis is als de hond begint te hoesten en omdat besmetting twee dagen daarvoor al kan plaats vinden, kunnen in korte tijd veel honden besmet raken.

Ondanks het feit dat inenten tegen kennelhoest geen volledige bescherming geeft doordat er meerdere verwekkers van kennelhoest zijn (vergelijk het maar met een griepenting bij de mens) is bij PuppyStar naast het "standaardpakket" een enting tegen kennelhoest zeer gewenst.

Wat veroorzaakt kennelhoest?
Voor deze ziekte zijn meerdere verwekkers die soms tegelijk of na elkaar kunnen optreden.
De verwekkers zijn:

 • Para-influenza Virus
 • Canine Adeno Virus type 1 en 2
 • Reo Virus type 1, 2 en 3
 • Bordetella bronchiseptica (een bacterie)
 • Daarnaast kunnen nog meer virussen zoals o.a. herpesvirus, hondenziekte, besmettelijke leverziekte (CAV - 1) kennelhoest veroorzaken.

Gast in Dierenpension MarknesseMeestal gaat het om combinaties van verschillende virussen samen met Bordetella bronchiseptica. De bordetella-bacterie kan als enige ook zelf kennelhoest veroorzaken en wordt meestal in verband gebracht met de ernstigere symptomen wanneer deze in combinatie met de andere virussen optreedt. Dit is de reden dat in de aparte kennelhoest-vaccins deze bordetella-bacterie zit.

Waarom heet het kennelhoest?
In grote groepen honden, die vaak in kennels gehouden worden, treedt kennelhoest eerder op. Vooral in asiels en pensions worden steeds andere honden gebracht en hierdoor ontstaat telkens een nieuwe bron van mogelijke infectie. Vaak zijn de honden die in pensions gebracht worden onrustiger en dat uit zich in jankpartijen en veelvuldig geblaf. Door deze gedragingen kan het keelgebied (luchtpijp en vertakkingen) geïrriteerd raken. Hierdoor krijgen eventuele infecties eerder de kans door de natuurlijke beschermingsbarrières van het lichaam te breken. Een van die beschermende barrières is bijvoorbeeld het slijmvlies dat aanwezig is en slijm produceert. Dit slijm wordt continue richting de mondholte getransporteerd en neemt onderweg allerlei ingeademde deeltjes mee. Bij een geïrriteerde luchtpijp is het slijmvlies aangetast en wordt onvoldoende en dikker slijm geproduceerd. De incubatietijd van kennelhoest is 3-10 dagen. Gemiddeld duurt het zo'n vier dagen na blootstelling aan de infectie voordat het hoesten begint.

Wat gebeurt er bij kennelhoest?
Er is geen garantie dat een hond die nooit in een kennel komt ook nooit kennelhoest zou kunnen oplopen. In het dagelijkse leven komt u namelijk ook honden tegen of komt u op plaatsen waar honden zijn geweest. De meest voorkomende manier om een kennelhoest op te lopen is via verspreiding door zeer kleine waterdruppeltjes in de lucht (aërosol). Deze komen in de lucht terecht door niezen, hoesten etc. en worden vervolgens ingeademd of opgesnoven door de hond. De meeste van deze infecties verlopen mild en zullen vrijwel niet opvallen (de hond is vrolijk, eet en drinkt gewoon).

Gast in Dierenpension MarknesseEen heel enkele keer kan vanuit een virale infectie een chronische bronchitis ontstaan. In ernstige gevallen kunnen hierdoor de longblaasjes dusdanig beschadigd worden dat ingeademde lucht tussen de weefsels in de longen gaat zitten. Hierdoor wordt de normale functie van de longen ernstig belemmerd. De hond wordt erg benauwd. Deze complicatie heet longemfyseem. Een opgelopen virusinfectie verhoogt de kans dat een eventuele bacteriële infectie de kans krijgt om toe te slaan. Berucht is de bacteriële longontsteking welke kan ontstaan bij een kennelhoest.

Hoe is kennelhoest te voorkomen?
In het standaard entingschema voor honden worden de belangrijkste virale componenten van een kennelhoest meegenomen. Dit biedt helaas geen 100% bescherming. Dit komt doordat een virus kan veranderen waardoor het zich net weer even anders voordoet dan eerst. Verder wordt niet tegen alle eventueel kennelhoest veroorzakende virussen geënt (dit zijn er namelijk tientallen). Wel blijkt dat geënte honden vaker een mildere infectie doormaken wanneer ze zijn besmet. Bovendien wordt tegen de bacteriële componenten niet standaard geënt. Het is raadzaam en bij ons pension verplicht de hond voor zijn verblijf extra te laten enten tegen kennelhoest.

Op dit moment zijn er twee typen specifieke entingen tegen kennelhoest. De ene is een neusenting, de andere een 'normale' onderhuidse enting.
Bij de neusenting wordt er entvloeistof de neus ingedruppeld. Hierdoor ontstaat in het keel-neus gebied weerstand tegen een mogelijke infectie. In ons pension accepteren wij een minimale geldigheidsduur van zes maanden, maar liever zien we een geldigheidsduur van 1 jaar.
Behalve dat de meeste honden in de zomer in pension gaan, zijn er nog andere redenen waarom een kennelhoest infectie met name in de zomer optreedt. Bij hogere temperaturen kan het virus beter overleven in de omgeving. Goede ventilatie en aanvoer van voldoende verse lucht zorgen ook voor optimale omstandigheden voor het lichaam om de longen schoon te houden. Ook dit is in de zomermaanden nogal eens in gebreke. Het beste kunt u gebieden waar veel honden komen proberen te vermijden, maar dit geldt voor elke ziekte.

Gast in Dierenpension MarknesseHelaas is het zo dat honden die kennelhoest opgelopen hebben dit nog weken uitscheiden zonder verdere ziekteverschijnselen. Als een hond veelvuldig in direct of indirect contact komt met andere honden is het raadzaam om voor optimale bescherming een extra kennelhoest enting te halen. Het beste kunt u dit voor de zomerperiode doen, omdat in de zomer het aantal kennelhoestgevallen het grootst is.

 

 

Wat te doen bij kennelhoest?
Zoals al eerder vermeld, verloopt een kennelhoest vaak zonder complicaties. Het is echter van belang tijdig een eventuele secundaire bacteriële infectie te onderkennen. Hiervoor is het verstandig een dierenarts te raadplegen zodat er o.a. goed naar de longen geluisterd kan worden. Het is belangrijk om aan uw hond bij een beginnende kennelhoest een hoestdrank te geven waardoor de irritatie in het gebied zo laag mogelijk blijft. Vermijdt zoveel mogelijk opwinding en inspanning. Zorg ervoor dat de hond niet blaft (niet alleen laten) en pas de beweging aan. Het is verstandig een poosje niet met uw hond te gaan fietsen, zwemmen, ballen gooien, etc. Houd de omgeving van de hond stofvrij en zorg voor veel aanvoer van verse lucht.
Indien uw dierenarts het noodzakelijk acht zullen ook antibiotica worden voorgeschreven om de eventueel secundair optredende bacteriële infecties te onderdrukken. Tevens is het verstandig om de hondeneigenaren in de omgeving op de hoogte te stellen. Hieronder valt ook de eventuele hondentrainingsgroep.

Bron: www.dierenartsonline.nl

IMG 1184Aanbieding!

 


Met onze 'balen-pas' actie (spaarkaart) profiteert u maximaal van het oer Hollandse, goede en verantwoorde CaroCroc:

 

10 balen halen

=

de 11de baal geheel gratis!

 

 

* Vraag naar onze voorwaarden.

 

Hondeninentingen

Pupenting op 6 weken (eventueel):
Preventieve enting tegen Parvo, eventueel de volledige pupenting (puppyshot).

Definitieve enting op 9-10 weken en herhalen op 12 weken:
De definitieve vaccinatie tegen hondenziekte, hepatitis contagiosa canis, corona, leptospirose (ziekte van Weyl), Parvo en de kennelhoest die dan gedurende één jaar voldoende bescherming geven.

Gast in Dierenpension MarknesseRabiës:
5-30 dagen voor het vertrek naar het buitenland.
1-3 jaarlijks herenten afhankelijk van de gebruikte entstof.
Bloedonderzoek nodig 6 maanden voor vertrek naar landen als Groot-Brittannië en de Scandinavische landen op aanmaak en aanwezigheid van voldoende antistoffen tegen het hondsdolheidvirus in het lichaam.

Gezondheidsverklaring in sommige landen 5 dagen voor het vertrek laten opmaken door de dierenarts.

Overzicht van de importbepalingen in diverse landen met betrekking tot de rabiësbestrijding:
Over het algemeen moet binnen Europa de eerste hondsdolheidsvaccinatie tenminste 30 dagen voor de vertrek plaats vinden en mag niet ouder zijn dan 1 jaar.

In de volgende landen van Europa is een aparte regeling nodig:
Groot-Brittannië: zoals besproken. Scandinavische landen: idem.

Waarom is het vaccineren op een leeftijd van 3 maanden van groot belang?
Hier nog even een korte, overzichtelijke opsomming:

 • Een hond kan pas op 10-12 weken een min of meer langdurige weerstand tegen infectieziekten opbouwen.
 • De basisbescherming tegen de ziekte van Weyl komt alleen tot stand door 2 entingen te geven met een tussenpoos van 2-3 weken.
 • Parvo is een dusdanig bedreigende ziekte dat zo jong mogelijk begonnen moet worden met de enting, om zo een flinke bekorting van de kritieke periode te verkrijgen.
 • Door jarenlange vaccinaties circuleert er te weinig hondenziekte- en hepatitisvirus in ons milieu om daarvan het zogenaamde ‘boostereffect’ te kunnen krijgen en het is daarom beter jaarlijks niet alleen tegen de ziekte van Weyl en Parvo te enten, maar tevens hondenziekte en hepatitis eraan toe te voegen.
 • Zoals gezegd moet tegen de ziekte van Weyl de eerste keer tweemaal gevaccineerd worden. Honden die veel met water in aanraking komen en graag zwemmen, moeten zeker beschermd worden en wel het liefst in het voorjaar, omdat de entstof slechts een optimale werking van 9 maanden heeft en het risico van de besmetting is vooral in de nazomer. Een extra gevaar is dat deze ziekte ook besmettelijk is voor de mens en van hond op hond door besnuffelen kan overgaan.
 • Vaccineren tegen de kennelhoest kan op 2 manieren: tijdens de combinatie-enting met een injectie of apart via de neusdruppelmethode. De laatste levert de snelste bescherming en is aan te raden in besmette gebieden en wanneer getraind wordt in clubverband. Deze neusdruppelmethode hoeft niet herhaald te worden na 2 weken en is in ons pension verplicht.
 • De veroorzaker van het kennelhoestsyndroom - Bordetella bronchiseptica - is een nauw familielid van de veroorzaker van kinkhoest bij de mens.

Gast in Dierenpension MarknesseHondsdolheid en de gezondheidsverklaring:
Een rabiësenting - ter voorkoming van hondsdolheid - is in Nederland niet noodzakelijk, wel in het buitenland.
Houdt hier dus rekening mee als u van plan bent op vakantie te gaan met uw hond. Hierbij hoort een geldige gezondheidsverklaring die niet te oud mag zijn en er zijn nogal wat verschillen per land.
Een tijdige afspraak met de dierenarts is gewenst.

Het is verstandig deze vaccinatie ruim op tijd aan te vragen ivm verschillende regels per land over wanneer en hoe lang een hond ingeënt moet zijn.

Bron: www.dierenartsonline.nl

CaroCrocCaroCroc

U stelt ook hoge eisen aan de voeding voor uw hond?
Uiteraard is alleen het beste voer goed genoeg voor uw kameraad. Welke voeding het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals grootte, leeftijd, activiteit én gezondheid van uw vrolijke viervoeter.

Gewoon Goed
CaroCroc staat synoniem aan Oer Hollands, zonder poespas ofwel Gewoon Goed.
Dit uit zich in een compleet en compact assortiment van slechts 14 voersoorten.
Geen poespas betekent ook dat CaroCroc gemaakt is met hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, toegevoegde vitaminen en mineralen en gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en zonder kunstmatige conserveringsmiddelen. Voor een lang en gezond leven.

Compleet assortiment
CaroCroc onderscheidt twee lijnen; de Premium- en de Super Premium-lijn.
De Premium-lijn is afgestemd op de behoeften van gezonde honden, van puppy tot en met senior, met verschillende mate van fysieke inspanning, conditie en formaat. Voor gezonde honden vormt de eiwit/vet-verhouding de leidraad.

De Super Premium-lijn bestaat uit voeders afgestemd op de specifieke behoeften van honden met voedselovergevoeligheid, huid- en/of vachtproblemen of die herstellende zijn.

Eenvoudig kiezen
Kies eenvoudig het juiste voer voor uw hond met de CaroCroc voerwijzer.
Vraag er naar bij uw dierenspeciaalzaak.

 

CaroCroc Alle rassen – Alle leeftijden - Alle eigenaren

 

 

Verpakkingsgroottes: 3 kg en 15 kg.

Per 01-09-2016 heeft dierenpension Marknesse geen pension voor katten meer.

Links naar interessante websites

 

gavetas trimsalonmarknesse huisdierenpaleis vobra dibevo sd  nopjes hondenbescherminglogompc dierenasiel 943a7114ac dpnet ae